Activiteitenagenda

SUP met reuma in Friesland

Reumazorg Friesland biedt SUP clinics aan in kleine groepen onder professionele begeleiding van reumatoloog D. Sijpkens. Tijdens de lessen is naast de normale instructeur, een reumatoloog aanwezig om de veiligheid te waarborgen.

Wat is SUP?

SUP = Stand up Paddle, is jezelf stand voortbewegen met peddel en een surfboard. In de jaren vijftig begonnen ze al met suppen. Surfinstructeurs en reddingszwemmers van Hawaii fotografeerden toeristen en cursisten als bijverdienste met een brede plank en een lange peddel. Jaren later werd dit gebruik herontdekt. SUP is een vrij nieuwe watersport en verovert Nederland (en de rest van de wereld) in rap tempo.

Waarom SUP met reuma?

  1. Stand-up-Paddle is eenvoudig aan te leren en vraagt geen geweldig grote investering. In ons waterrijke Friesland (en op meer plekken in Nederland) is SUP op heel veel plaatsen bereikbaar voor iedereen.
  2. Met de beweging van het suppen wordt 95% van de spieren gebruikt. Het voortbewegen gebeurt met bovenlijf terwijl met de benen continu voor balans gezorgd moet worden. Suppen stimuleert en activeert dus nagenoeg alle spiergroepen. De beweging werkt ontspannend voor de hersenen.
  3. Het suppen doe je in de buitenlucht en natuurlijke omgeving waardoor het extra ontspannend is en het goed is voor het vitamine D gehalte.
  4. De mate van inspanning is individueel. Iedereen kan het op eigen niveau doen en toch in groepsverband. SUP is leuk en sociaal.

Wanneer?

7 augustus, 2021

Waar?

Elke zaterdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur introductielessen in Sneek.

Aanmelden

Aanmelden kan door het sturen van een e-mail aan info@supmetreuma.nl
Mocht u iemand telefonisch willen spreken dan wordt u teruggebeld na achterlaten van uw gegevens.