GEANNULEERD | Nieuwe hardloopcursus van start in Roosendaal

GEANNULEERD | Nieuwe hardloopcursus van start in Roosendaal

Let op: de cursus is geannuleerd wegens te weinig animo. In het voorjaar 2023 proberen we een nieuwe cursus te organiseren. 

 

Hardlopen met reuma? Het kan! Na het succes van eerdere hardloopcursussen, gaat dit najaar een nieuwe cursus van start in Roosendaal. Aanmelden is nog mogelijk!

Het Hardlopen met Reuma programma is een trainingscursus waarin de deelnemers 16 weken trainen met als doel verbetering van de looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. We streven ernaar dat de deelnemers na 16 weken 30 minuten achtereen in eigen tempo kunnen hardlopen. In het programma wordt ook ruim aandacht besteed aan techniek, sportschoeisel en kleding.

De eerste groepen hebben het programma inmiddels met succes volbracht en hebben in 2019 meegedaan aan de 4 Engelse Mijl of 10 kilometer tijdens de Halve Marathon van Roosendaal. Een knappe prestatie!

Voor wie
De hardloopcursus is vooral bedoeld voor mensen met ontstekingsreuma. De trainingen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese en ernstige statiekafwijkingen.

Ondersteuning
De trainingen worden gegeven door hardlooptrainers van Atletiekvereniging Thor, in samenwerking met Ronald van Broekhoven (fysiotherapeut) en Annelies Maas (reumaverpleegkundige van Reumazorg ZWN). Zij zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, uitleg te geven en mogelijke zorgen weg te nemen. Het trainingsprogramma kan voor elke deelnemer – individueel en op maat – worden aangepast.

Wanneer
De informatiebijeenkomst is gepland op 26 augustus om 19:00 uur bij Atletiekvereniging Thor (adres: Nispenseweg 5, 4707 RA Roosendaal).

Afhankelijk van het aantal deelnemers start de cursus op zaterdag 3 september om 9 uur.

Kosten
De cursus kost €50,00 euro. Aanmelden kan tot het moment van de eerste training.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@reumazorgzwn.nl. U hoeft niet onder behandeling te zijn bij Reumazorg ZWN.

Vragen
Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij:
Annelies Maas, reumaverpleegkundige RZWN via 085 0280 281 of via e-mailadres aanmelden@reumazorgzwn.nl.

 

18 juli, 2022

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp