Reumatologische zorg dichtbij en op afstand in tijden van corona

Reumatologische zorg dichtbij en op afstand in tijden van corona

Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt, dus ook nu. Bezoekers kunnen erop vertrouwen dat we alle maatregelen hebben genomen voor een veilig bezoek aan RZWN.

Aanpak
RZWN wil zoveel mogelijk zorg op locatie aanbieden, maar het mag niet té druk worden in de wachtkamers. Door de 1,5 meter maatregelen zal het aantal patiënten dat tegelijkertijd in een wachtkamer aanwezig is, sterk verminderd worden.

Dit vraagt om een efficiënte planning van de poli afspraken. De afgelopen periode is veel ervaring opgedaan met telefonische- en videoconsulten. RZWN blijft doorgaan met deze aanpak en biedt waar mogelijk zorg op afstand, met behoud van kwaliteit. Indien noodzakelijk worden patiënten beoordeeld op de polikliniek.

Nieuwe patiënten blijven wij zien op locatie. Afspraken voor nieuwe patiënten worden op korte termijn (binnen 1-2 weken) ingepland. Mocht iemand klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus, dan wordt de afspraak omgezet in een telefonische afspraak.

Veiligheid voorop
Alle patiënten worden voordat hun afspraak plaatsvindt gevraagd of zij corona gerelateerde klachten hebben en medewerkers met verdachte klachten blijven thuis. Als wij patiënten vragen om naar de kliniek te komen dan hebben we maatregelen genomen om zo goed en veilig mogelijk te kunnen helpen.

In de kliniek hebben we maatregelen genomen om zo goed en veilig mogelijk zorg te kunnen bieden. Onze ruimtes zijn anders ingericht, zodat we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Bij het verlenen van zorg waarbij 1,5 meter niet mogelijk is, gebruiken onze medewerkers waar nodig beschermingsmiddelen.

Digitale zorg op afstand
Met een eigen Persoonlijke Gezondheidsomgeving hebben patiënten van RZWN toegang tot hun eigen medische gegevens. Veilig inloggen kan met DigiD. Kijk voor meer info deze folder.

Reumatoloog Mw. A. Radix geeft antwoord op meest gestelde vragen
Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws. Bekijk het interview met reumatoloog Audrey Radix waarin zij antwoord geeft op de meest gestelde vragen over reuma en het coronavirus.

 

12 juni, 2020

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp