RZWN start met digitale patiëntfolders via Inforium

RZWN start met digitale patiëntfolders via Inforium

Zorginformatie uit betrouwbare bron in de mailbox van de patiënt: een kwaliteitslag van onze informatievoorziening. De online tool Inforium maakt het voor RZWN mogelijk om voorafgaand of na afloop van een gesprek een veilige mail naar patiënten te sturen met daarin betrouwbare zorginformatie.

Informatie op maat

Het gaat daarbij om openbaar beschikbare informatie die gericht is op de aandoening en de behandeling. De informatie wordt door de zorgverlener op maat aangeboden en komt voort uit de landelijk beschikbare betrouwbare database, aangevuld met lokale informatie van RZWN. Zo wordt de patiënt voorzien van de juiste informatie die past bij de fase van de behandeling.

RZWN ziet de digitale patiëntfolders als een versterking van haar informatievoorziening naar de patiënt. Met Inforium kan de patiënt nog eens rustig nalezen wat de zorgverlener heeft verteld. Naast tekstuele informatie, biedt Inforium bij een groot aantal diagnoses en behandelingen aanvullende informatie via plaatjes, geluidsfragmenten en video. Hierdoor wordt de informatie nog duidelijker en beter te begrijpen. Ook voor laaggeletterden biedt dit een uitkomst.

Bijkomend voordeel is dat patiënten de ontvangen informatie eenvoudig kunnen delen met familie en vrienden. De tool heeft een directe koppeling met het Elektronisch Medisch Dossier en stuurt op een veilige manier de actuele informatie naar de mailbox van de patiënt.

 

26 april, 2019

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp