Inzage medisch dossier

Reumazorg ZWN houdt van iedere patiënt een medisch dossier bij. Dit is een wettelijke verplichting. In dit dossier staan gegevens over onder meer uw gezondheid, onderzoeksuitslagen, röntgenfoto’s, verwijsbrieven van uw huisarts of medisch specialist en informatie over behandelingen die u heeft gehad.

Voor het inzien van een deel van uw medisch dossier verwijzen wij u naar uw Persoonlijke Gezondheidsomgeving van Patiënts Know Best.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Voor het inzien en downloaden van (delen van) uw medisch dossier kunt u gebruikmaken van uw PGO. Met een PGO kunt u gezondheidsgegevens op één plek verzamelen, beheren en delen. Zo kunt u een goed overzicht houden over uw gezondheid en krijgt uw zorgverlener een completer beeld, waardoor u samen tot de best passende zorg kan komen. Alle informatie over de zorg die u nodig heeft, zoals medicijnen, uitslagen en diagnoses zijn in de digitale omgeving van uw PGO te vinden.

Wat zijn de mogelijkheden?
• Altijd en overal veilig toegang tot uw medische gegevens (medicatie, diagnoses,         labuitslagen en afspraken). 
• Zelf informatie beheren en toevoegen.
• Uw gegevens delen met uw familie en/of naaste(n).
• Berichten versturen naar uw zorgverleners.*
• Verzamel gezondheidsgegevens van uw andere zorgverleners.*

* Het PGO is volop in ontwikkeling. Nog niet alle mogelijkheden zijn beschikbaar. U krijgt vanzelf een melding zodra extra functies beschikbaar zijn. 

Eigen beheer over uw gegevens
Met een PGO kunt u gezondheidsgegevens op één plek verzamelen, beheren en delen. Zo kunt u een goed overzicht houden over uw gezondheid en krijgt uw zorgverlener een completer beeld, waardoor u samen tot de best passende
zorg kan komen. De Persoonlijke Gezondheidsomgeving is ook geschikt om uw gezondheidsgegevens van verschillende zorgverleners te verzamelen, bijvoorbeeld van het ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut. Deze gegevens kunt u zelf opvragen bij de zorgverlener.

Veiligheid van uw gegevens
Het beschermen van uw gezondheidsgegevens heeft de hoogste prioriteit. Carepoint is de ICT-leverancier van het PGO waar RZWN  mee werkt. Carepoint voldoet aan de MedMij afspraken. MedMij zorgt voor veilige uitwisseling van gezondheidsgegevens. Uw gegevens zijn streng beveiligd en altijd versleuteld als u ze uitwisselt. Alleen u en de mensen die u toestemming geeft kunnen uw gegevens inzien. U bepaalt dus altijd zelf met wie uw gegevens worden gedeeld en welke gegevens. U bent hier nooit toe verplicht. Meer informatie over het gebruik van uw PGO en de waarborging binnen de Medmij-afspraken leest u hier: https://www.medmij.nl/gebruikersvoorlichting-persoon.

Aanmelden

U kunt een account aanmaken via www.patientsknowbest.nl. In deze folder vindt u een stappenplan voor het aanmelden.

Meer informatie


Kijk voor meer informatie op www.reumazorgzwn.nl/pgo of bekijk onze folder.