Verpleegkundig specialisten

Een verpleegkundig specialist heeft wettelijk dezelfde bevoegdheden als een arts, zoals het voorschrijven van medicatie, het prikken en spuiten in gewrichten en het initiëren en delegeren van andere voorbehouden handelingen. Een verpleegkundig specialist is een verpleegkundige met een masteropleiding die medische, verpleegkundige en organisatorische taken heeft:

  • Medisch: taken van de arts binnen één medisch specialisme overnemen.
  • Verpleegkundig: complexe, effectieve, efficiënte en ethisch verantwoorde zorg verlenen door medische en verpleegkundige behandelingen in elkaar te laten overvloeien om het bedoelde effect te versterken. Een voorbeeld is het signaleren van bedreigingen voor het medisch, psychisch en sociaal welzijn van de patiënt en het geven van gerichte adviezen ter bevordering van zelfmanagement, therapietrouw en de kwaliteit van leven, bij voorkeur gebaseerd op de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek.
  • Organisatorisch: onder meer het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Een voorbeeld daarvan is het ontwikkelen van medische en verpleegkundige protocollen en zorgpaden. Dat versterkt de samenwerking tussen artsen. Ook leren de artsen en verpleegkundig specialisten op deze manier steeds weer van elkaar. Daardoor kan de zorg aan de patiënten steeds verder verbeterd worden.
ONZE VERPLEEGKUNDIG SPECIALISTEN
Bram Hamelink Verpleegkundig specialist
Bram Hamelink

BIG nummer: 59009058130
Werkzaam op de volgende locatie(s): Terneuzen

Anita van Westen
Anita van Westen

BIG nummer: 39919213030
Werkzaam op de volgende locatie(s): Goes

Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Met plezier zijn we u van dienst. U kunt mailen via of bellen naar
Zeeland 085-028 02 80   -   West-Brabant 085-028 02 81   -   Zeeuws-Vlaanderen 085-028 02 82   -   Flevoland 085-028 02 84