Wat is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving?

Een PGO geeft u veilig en online toegang tot uw persoonlijk medisch dossier. Met een PGO kunt u gezondheidsgegevens op één plek verzamelen, beheren en delen. Zo kunt u een goed overzicht houden over uw gezondheid en krijgt uw zorgverlener een completer beeld, waardoor u samen tot de best passende zorg kan komen.

Waarom een PGO?

Volledige informatie over uw eigen gezondheid
Alle informatie over de zorg die u nodig heeft, zoals medicijnen, uitslagen en diagnoses zijn in de digitale omgeving van uw PGO te vinden.

Betere voorbereiding op het gesprek/consult
U kunt uw medische gegevens bekijken, beheren, delen en zelf informatie toevoegen. Bijvoorbeeld eigen meetgegevens zoals uw gemoedstand, bloeddruk, gewicht of hartslag. Hierdoor ontstaat een duidelijk overzicht van uw gezondheid. Tijdens het volgende consult kan bijvoorbeeld de reumatoloog deze resultaten meenemen. Op deze manier kunt u en de arts zich goed voorbereiden op het gesprek.

Al uw zorg op één plek*
De Persoonlijke Gezondheidsomgeving is ook geschikt om uw gezondheidsgegevens van verschillende zorgverleners te verzamelen, bijvoorbeeld van het ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut. Deze gegevens kunt u zelf opvragen bij de zorgverlener. Zo kunt u een goed overzicht houden over uw gezondheid en krijgt uw zorgverlener
een completer beeld, waardoor u samen tot de best passende zorg kan komen.

Wat heeft u nodig?

  • Een computer en smartphone of tablet met internetverbinding.
  • Toegang tot een geldig e-mailadres op uw smartphone.
  • DigiD-inloggegevens.Met een account kunt u inloggen in uw PGO met uw gebruikersnaam en wachtwoord vanaf elke computer, smartphone of tablet met internettoegang.

    Lees in deze folder hoe u zich kunt aanmelden.
pgo

Wie biedt het PGO aan?

Patients Know Best (PKB) is het systeem achter het PGO waar RZWN mee werkt. Het PGO van Patients Know Best heeft al meer dan 8 miljoen gebruikers in Engeland. CarePoint is de ICT-leverancier die het PKB in Nederland aanbiedt.

*Goed om te weten

Wilt u ook al uw gezondheidsgegevens van verschillende zorgverlener op een plek? Het is aan u om uw andere zorgverleners te vragen uw gegevens naar uw PGO te versturen. Uw zorgverlener heeft de wettelijke plicht om hier aan mee te werken. Dit kan zijn door een directe koppeling met Patients Know Best, of door u een handig overzicht te geven van de gegevens zodat u die zelf gemakkelijk in uw PGO kunt invoeren.

NEEM GERUST CONTACT OP
Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Voor technische of servicegerelateerde vragen kunt u bellen met de helpdesk van Carepoint: 085 0290 122
Voor medische vragen kunt u bellen naar de vaste nummers van RZWN, zoals vermeld onderaan deze pagina.