Bent u patiënt en denkt u graag mee over het beleid van RZWN? Solliciteer dan naar de vacature lid cliëntenraad

Bent u patiënt en denkt u graag mee over het beleid van RZWN? Solliciteer dan naar de vacature lid cliëntenraad

De cliëntenraad bestaat uit een groep enthousiaste patiënten die graag meedenken over het beleid van RZWN en hierover gevraagd en ongevraagd advies geven. Zo komen ze op voor de belangen van alle patiënten van RZWN. Dit geeft RZWN de kans om haar dienstverlening continu te verbeteren. Thema’s als persoonsgerichte zorg, kwaliteit van zorg, gastvrijheid, veiligheid, digitalisering in de zorg, informatievoorziening en wachttijden komen aan bod.

Momenteel bestaat de cliëntenraad uit vier leden, inclusief voorzitter. Er komen een aantal plekken vrij. We willen graag uitbreiden met meerdere nieuwe leden. Hierbij streven we naar zoveel mogelijk diversiteit binnen de cliëntenraad. Dat wil zeggen dat we graag patiënten aantrekken vanuit de verschillende regio’s waar wij locaties hebben. Zo kunnen we patiënten van RZWN zo goed mogelijk vertegenwoordigen.

Wat vragen wij?

  • Je bent patiënt van RZWN.
  • Je hebt interesse en plezier in het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van patiënten RZWN.
  • Je bent in staat om onderscheid te maken tussen patiëntbelang en organisatiebelang.
  • Je kunt onderscheid maken tussen je persoonlijke belang en van klanten in het algemeen.
  • Je kunt samenwerken in een bestuurlijke omgeving.
  • Je hebt goede sociale vaardigheden en kunt samenwerken in teamverband.
  • Je kunt omgaan met vertrouwelijke informatie.

Wat bieden wij?

Je krijgt een kijkje achter de schermen bij RZWN en kunt invloed uitoefenen op de besluiten die de organisatie neemt. Dit doe je samen met een leuke groep enthousiaste patiënten. Je ontvangt een reiskostenvergoeding. Tevens is er ruimte voor scholingsbudget.

Tijdsinvestering

De cliëntenraad vergadert 5 keer in het jaar op een doordeweekse middag op de hoofdlocatie in Goes. Online aansluiten is mogelijk, maar het liefst zijn we fysiek bij elkaar. De vergadering duurt gemiddeld 2,5 uur. Ook wordt de cliëntenraad soms uitgenodigd om aan te sluiten bij overleggen binnen RZWN om de belangen van patiënten te vertegenwoordigen zoals bijvoorbeeld in de commissies. Uiteraard wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw agenda.

De organisatie

Reumazorg ZWN is een gespecialiseerd reumacentrum, waar de zorg integraal georganiseerd is rondom de patiënt. Lid zijn van de cliëntenraad biedt een unieke kans om uitgebreid kennis te maken met het reilen en zeilen van een van de grootste reumatologische praktijken van Nederland en bij te dragen aan kwaliteitsverbetering voor de patiënten. RZWN heeft ambities om de zorgverlening nog beter te maken en zet daarbij het patiëntenbelang op de voorgrond. Een actieve cliëntenraad draagt hier graag haar steentje aan bij.

Interesse?

Wilt u meer informatie of heeft u interesse? Geef dit per e-mail aan via clientenraad@reumazorgzwn.nl.
We bieden u ook de gelegenheid om vrijblijvend aan te sluiten bij een vergadering voor een kennismaking.

1 september, 2023

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp