Informatie voor patiënten

Voor een bezoek aan de reumatoloog heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Wanneer u klachten heeft dient u eerst bij uw huisarts een afspraak te maken. Uw huisarts besluit vervolgens of u wordt doorverwezen naar de reumatoloog. Met een verwijzing van uw huisarts kunt u binnen twee weken bij Reumazorg ZWN op de locaties.

Spreekuren

Er zijn verschillende spreekuren bij Reumazorg ZWN. In dit overzicht staat per spreekuur een omschrijving zodat u weet wat u van het spreekuur kunt verwachten.

Aanvullend onderzoek

Heeft u behoefte aan aanvullend onderzoek op locatie? Hier vindt u een overzicht op welke tijdstippen en bij welke locaties de verschillende soorten onderzoeken kunnen plaatsvinden.

Wachttijden

RZWN is 24 uur per dag bereikbaar voor uw huisarts. Bij spoed kan in overleg met uw huisarts gezocht worden naar een passende oplossing voor eerdere hulp.

Uw eerste bezoek

Om vast te kunnen stellen óf en welke vorm van reuma u hebt, doen we een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek bij u. Soms zijn aanvullende onderzoeken nodig, zoals een röntgenfoto. Wij informeren u graag over de verwijzing door de huisarts, voorbereiding van het eerste bezoek aan de reumatoloog, het eerste consult en het controlebezoek.

Behandelingen

Elke reumatische aandoening is anders en daar hoort ook een op maat gemaakt behandelplan bij. Daarom hebben wij enkele aspecten van onze reuma behandelingen verder toegelicht. Deze leest u hier.

Aandoeningen

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan tweehonderd soorten chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen die niet door een ongeval of blessure zijn ontstaan. Bijna twee miljoen Nederlanders hebben een vorm van reuma. Lees hier meer informatie over de verschillende aandoeningen.

Cliëntenraad

De cliëntenraad bestaat uit een groep enthousiaste patiënten die graag meedenken over het beleid van RZWN en hierover gevraagd en ongevraagd advies geven. Zo komen ze op voor de belangen van alle patiënten van RZWN.

Klachten of opmerkingen

De medewerkers van Reumazorg ZWN doen hun uiterste best om aan u goede zorg te leveren. Ondanks hun inzet kan er iets gebeuren waardoor u niet tevreden bent. Graag horen wij dit terug zodat dit met u kan worden besproken en zo nodig gericht actie kan worden ondernomen.

Vergoeding zorgverzekeraar

De zorg bij Reumazorg ZWN wordt door zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u dit vragen aan uw verzekeraar? Dan kunt u de AGB-code van RZWN 22227356 doorgeven. Voor nieuwe patiënten is een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Jaarlijks worden nieuwe afspraken met zorgverzekeraars gemaakt.

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Voor het inzien en downloaden van (delen van) uw medisch dossier kunt u gebruikmaken van uw PGO. Met een PGO kunt u gezondheidsgegevens op één plek verzamelen, beheren en delen.

Spoed

Buiten kantoortijden zijn wij alleen bereikbaar voor spoedgevallen. In dat geval kunt u onze reguliere telefoonnummers bellen en wordt u via een keuzemenu doorverbonden met de dienstdoende arts.