Reumatheek voor biologicals

De apotheekdienstverlening voor de levering van biologicals is per 1 juli 2023 door de ‘Reumatheek’ overgenomen. De Reumatheek is een samenwerking tussen Reumazorg ZWN  en Apotheek Oostburg. 

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de verandering van onze apotheekdienstverlening. Hieronder vindt u antwoorden op de veelgestelde vragen. 

De Reumatheek levert u de biological die uw reumatoloog heeft voorgeschreven. De recepten voor uw andere medicatie worden normaal gesproken naar uw eigen apotheek verzonden, maar op uw verzoek kan dit ook door de Reumatheek geleverd worden.

De leveringen vinden plaats door de bezorgdienst AMP-groep. U ontvangt een mail of SMS als uw pakket door ons wordt aangemeld om te bezorgen. Indien u wenst, kunt u zelf het adres/datum en tijd nog aanpassen. Telefoon contactcenter 030 2408020 of info@ampgroep.nl.

We zijn van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur via ons telefoonnummer 085 – 0 280 250 bereikbaar.

We willen graag uw eigen apotheek op de hoogte brengen van de biologicals die we leveren. Daarom is het belangrijk dat u ons toestemming geeft om dit via het LSP (landelijk SchakelPunt) met uw apotheek te delen.

In juni hebben alle patiënten een brief met toestemmingsformulier ontvangen. Heeft u dit gemist of wilt u dit liever digitaal regelen? Download en onderteken het toestemmingsformulier hier. 

Toestemmingsformulier LSP

Stuur ingevulde formulier door per e-mail aan apotheek@reumazorgzwn.nl of stuur het per post naar 

Reumazorg ZWN
Antwoordnummer 443
4460 VB GOES

Producten met veilige naald
De meeste geleverde automatische injectiepennen of voorgevulde spuiten hebben een automatische naaldbescherming. Deze naaldbescherming dekt de naald na afloop van de injectie automatisch af waardoor het afval niet meer scherp is. Hierdoor kan de spuit veilig bij het gewone huishoudelijk restafval. Voor deze producten heeft u daarom ook geen naaldencontainer meer nodig.

Producten zonder veilige naald
De producten zonder veilige naald horen in zijn geheel (naald plus spuit) bij het scherpe afval in een naaldencontainer. Indien vol kunt u deze naaldencontainer bij de milieustraat van uw gemeente inleveren.

Het gaat om de:

  • Enbrel (etanercept) wegwerpspuit 25 mg= 0,5 ml en 50 mg= 1 ml
  • Taltz (Ixekizumab) wegwerpspuit 80 mg= 1 ml
  • Kevzara (sarilumab) wegwerpspuit 150 mg= 1,14 ml en 200 mg= 1,14 ml
  • Cimzia (certolizumab) wegwerpspuit 200 mg= 1 ml

Voor deze producten wordt een naaldencontainer niet standaard meegeleverd.

Naaldencontainer nodig? 
De naaldencontainers kunnen op verzoek meegegeven worden op de RZWN locatie. 

De Reumatheek doet groen!
Met de Reumatheek spannen we ons in om onze negatieve impact op klimaat en milieu terug te brengen. Door het gebruik van naaldencontainers sterk te verminderen, verkleinen we onze negatieve impact op klimaat en milieu!

Een aantal geneesmiddelen moet koel bewaard blijven. Heeft u een koeltasje nodig voor onderweg of tijdens uw vakantie? Vraag dan een koeltasje aan bij uw verpleegkundige. 

Wij zijn een team van 4 apothekers, Esther Derycke, Evelyn De Caluwé, Sharon Vermeulen en Christel Duerinckx. Naast ons staat ons team van zeer gemotiveerde apothekersassistentes en apotheekmedewerkers klaar om u van de best mogelijke farmaceutische zorg te voorzien.

Uw biologicals worden geleverd door de Reumatheek, onderdeel van apotheek Oostburg. Uw gegevens worden door ons op een verantwoorde en zorgvuldige manier verzameld en eventueel verder verwerkt. Apothekers en apotheekmedewerkers hebben een beroepsgeheim. De apotheek deelt daarom de medische gegevens alleen met andere zorgverleners als zij hiervoor toestemming hebben gekregen van u. De actuele privacyverklaring vindt u op onze website https://www.serviceapotheek.nl/oostburgsluis/privacy-statement.

U kunt uw medische dossier altijd via een PGO inzien. Kijk op www.pgo.nl voor meer informatie.

Contactgegevens

Onze apothekers staan u graag te woord via:
Telefoonnummer: 085 – 0 280 250
E-mailadres: apotheek@reumazorgzwn.nl

 

    Herhaalrecept aanvragen voor biologicals bij Reumatheek

    Normaal gesproken schrijft uw behandelaar voldoende voor tot de volgende afspraak. Indien u medicatie tekortkomt, graag 2 weken van tevoren aangeven bij voorkeur via het onderstaande formulier. We verzoeken u vriendelijk alle velden in te vullen. Uw verzoek zal binnen 1 werkdag in behandeling genomen worden.