Onderzoek en innovaties

RZWN werkt actief aan zorgverbetering door innovatie. Het gaat daarbij om innovatieprojecten waarbij de inzet altijd de verbetering van de kwaliteit van zorg is. Het draait hierbij om innovatie, monitoring van data en patiëntgerichtheid. We brengen innovatie in de praktijk en kijken tijdens de looptijd naar de effecten op de kwaliteit van zorg. Lees hier meer over onze innovatieprojecten, achtergronden en doelstellingen. 

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Kwaliteit van Leven

Reuma heeft vaak een grote impact op het dagelijkse leven. Wij vinden kwaliteit van leven erg belangrijk en tijdens de behandeling praten wij hier ook over met de patiënt.

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)

Met de introductie van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) zet RZWN een grote stap voorwaarts op het gebied van regie voor de patiënt en gezamenlijke besluitvorming.

PGO afbeelding

Samen beslissen

Bij gezamenlijke besluitvorming draait het om een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgverlener. De betrokkenheid van beide partijen is noodzakelijk en beide partijen delen informatie met elkaar om gezamenlijk tot de best passende behandeling te komen.

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Introductievragenlijst

RZWN realiseert met de introductievragenlijst een online module waarin patiënten voorafgaand aan hun eerste consult gegevens kunnen invullen over hun ziektegeschiedenis, medicatie gebruik en achtergrond.

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Webcamconsulten

Als de zorg het toelaat, kunnen sommige controleafspraken met een behandelaar ook telefonisch of via een videoverbinding worden gehouden.

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Laaggeletterdheid

Het belangrijkste doel van het traject is laaggeletterde patiënten meer grip te geven op (de gevolgen van) hun ziekte en daarmee hun kansen op verbetering van hun gezondheid en gezondheidsvaardigheden te vergroten.

Handen houden elkaar vast Logo Reumazorg ZWN

Dosisoptimalisatie

RZWN werkt met verschillende partners aan dosisoptimalisatie van biologicals. Het verlagen van het medicatieverbruik door maatwerk te bieden in de dosering verlaagt de zorgkosten en verbetert de directe gezondheid van de patiënt.