Nieuws

Bekijk onderstaand het laatste nieuws betreft Reumazorg ZWN en onze sector.

 • Alles
 • Roosendaal
 • Emmeloord
 • Goes
 • Lelystad
 • Lemmer
 • Oostburg
 • Terneuzen
 • Urk
 • Vlissingen
 • Zierikzee
 • Overig
Wij betreuren de recente negatieve en op meerdere punten onjuiste berichtgeving over RZWN in diverse media in de afgelopen weken. Naar aanleiding van vragen van journalisten over de situatie bij RZWN, heeft de raad van bestuur onderstaande reactie met betrokken media gedeeld.
Lees meer...
9 januari, 2024
Hydroxychloroquine
De bijwerkingen van Hydroxychloroquine staan negatief in de media sinds 10 januari 2024. Lees hier meer. 
Lees meer...
De raad van toezicht van RZWN bestaat met ingang van 1 januari uit Ton Ruikes, Sandra van Breugel en Tine van Werken die eerder dit jaar in de raad werd benoemd.
Lees meer...
Hier vindt u de aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen.
Lees meer...
RZWN was dit jaar geselecteerd voor een accountgesprek met de Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd (IGJ). De bevindingen zijn  in de vorm van een rapportage aan onze kliniek teruggekoppeld en door de IGJ gepubliceerd. We zijn trots op het positieve verslag. Het verslag kun je hier vinden.
Lees meer...
Van den Hil kon een kijkje nemen bij de praktijk en zo in gesprek gaan over de zorg in Nederland en de regio Zeeland. Reumatoloog en bestuurder Josien Veris liet haar het centrum zien en ging samen met AbbVie in gesprek over de huidige ontwikkelingen rondom reuma zorg.
Lees meer...
Let op afwijkende openingstijden op 14 september 2023.
Lees meer...
RZWN doneert en sponsort het initiatief Swim to Fight Cancer
Lees meer...
De cliëntenraad van RZWN is op zoek naar nieuwe leden. Bent u geïnteresseerd? Lees hier meer over de vacature!
Lees meer...
Nieuwe reumatoloog L.M. (Lisa) Driessen werkzaam op locatie Roosendaal en Goes
Lees meer...
Wij vinden het daarom belangrijk om intensief samen te werken met huisartsen en andere specialisten die verwant zijn aan reumazorg. De samenwerking is er vanaf het begin geweest en zal in de komende jaren alleen maar intensiveren. Daarom zijn wij aangesloten bij Zeeuwse Zorg Coalitie”, vertelt Josien Veris, bestuurder bij RZWN. 
Lees meer...
Vijf vragen aan Josien Veris, bestuurder van Reumazorg ZWN. Lees hier het interview.
Lees meer...
Bernadette Benner van Reumazorg ZWN over het nieuwe Twiin Portaal
Lees meer...
Op vrijdag 9 juni 2023 zijn alle RZWN locaties gesloten vanwege onze jaarlijkse personeelsdag.
Lees meer...
Recent onderzoek (Plants for Joints studie), uitgevoerd door dr. Walrabenstein en haar team, heeft laten zien dat een leefstijlprogramma gebaseerd op plantaardige voeding, voldoende beweging en aandacht voor stressvermindering een duidelijke verbetering gaf in de ziekteactiviteit van patiënten met reumatoïde artritis.
Lees meer...
In sommige gebieden van Zuid-West-Nederland is een ziekenhuis die gespecialiseerd in systemische auto-immuunziekten niet altijd dichtbij. Daarom werkt het Maasstad Ziekenhuis samen met Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN).
Lees meer...
Reumazorg ZWN zal de apotheekdienstverlening in eigen beheer nemen.
Lees meer...
In dit verslag lees je wat we hebben besproken het afgelopen halfjaar.
Lees meer...
Met ingang van 5 juni 2023 verhuizen wij van Boulevard Bankert (Zorgboulevaart) naar Gezondheidscentrum de Keien.
Lees meer...
Een 30-jarige patiënte aan het woord over de acceptatie van haar reuma.
Lees meer...
RZWN is een unieke samenwerking gestart met het LUMC. Wat houdt het onderzoek in?
Lees meer...
Tijdens de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden. Op deze pagina vindt u alle informatie.
Lees meer...
Hier leest u de belangrijkste (bezoekers)informatie en adviezen rondom het coronavirus.
Lees meer...
Met bescheiden trots blikken we graag met u terug op een aantal mooie resultaten en verhalen van het voorgaande jaar.
Lees meer...
Op maandag 26 september hebben de reumatologen mevrouw Hoogstins en mevrouw Sadloe-Chandoe  verteld over hun vakgebied aan de Reumapatiënten Vereniging van de Noordoostpolder en Urk
Lees meer...
De cliëntenraad van RZWN praat mee over de gang van zaken binnen de organisatie. Onze belangrijkste taak is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de patiënten. In dit verslag lees je wat we hebben besproken het afgelopen halfjaar.
Lees meer...
Per juni 2022 is Reumazorg ZWN Flevoland/Friesland, uitgebreid met reumatoloog Drs. Nynke Jager.
Lees meer...
Burgemeester Han van Midden van gemeente Roosendaal bracht op 17 mei een kennismakingsbezoek bij Reumazorg ZWN locatie Roosendaal. Tijdens dit bezoek is gesproken over de unieke werkwijze van Reumazorg ZWN.
Lees meer...
Voor een vrouwelijke reumapatiënte zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om samen een rondje over de Vlissingse boulevard te wandelen in de ochtend.
Lees meer...
Online workshop: De Persoonlijke Gezondheidsomgeving uitgelegd. Wat is het, wat kun je er mee en wat betekent het voor jou?
Lees meer...
De raad van toezicht benoemt per 1 januari 2022, na positief advies van de cliëntenraad, medische staf en personeelsvertegenwoordiging, mw. Bernadette Benner als lid raad van bestuur van RZWN.
Lees meer...
Reumazorg Flevoland opent vanaf 3 januari 2022 haar nieuwe locatie in gezondheidscentrum ‘De Haven’ in Lelystad. De continuïteit van zorg voor reumapatiënten in Lelystad is hiermee gewaarborgd.
Lees meer...
Anita van Westen, verpleegkundig specialist bij Reumazorg ZWN in Zeeland, deed een afstudeeronderzoek naar PGO’s. Dat onderzoek was speciaal gericht op de gebruikerservaring. ‘Wat hebben patiënten nodig? Die vraag stond voor mij centraal.’
Lees meer...
Het betreft een uitbreiding van het aantal spreekuren, die mogelijk is gemaakt door de samenwerking van de reumatologen van het Antonius Ziekenhuis met de reumatologen van RZWN.
Lees meer...
Per november 2021 is Reumazorg ZWN Flevoland-Friesland uitgebreid met reumatoloog H.A. Hoogstins.
Lees meer...
Wil je zoveel mogelijk doen en beleven en je ook vaker rustig en ontspannen voelen? Mindfulness kan je daarbij misschien helpen, ook als je reuma hebt. Op zaterdag 20 november 2021 (10:00 – 11:00 uur) organiseert de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland een webinar over reuma en mindfulness
Lees meer...
Heeft langdurige oefentherapie een positief effect bij mensen met reumatoïde artritis (RA) of axiale spondyloartritis (axiale SpA) die in hun dagelijks leven grote beperkingen ervaren? Dit wordt onderzocht in twee onderzoeken die in 2020 van start zijn gegaan.
Lees meer...
Heeft u beginnende gewrichtsklachten? Ga goed voorbereid naar uw huisarts! Breng uw klachten in kaart met een screening test.
Lees meer...
Graag nodigen wij u uit voor een webinar over Reuma, Liefde en Leefstijl op zaterdag 16 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Bekijk hier het programma.
Lees meer...
Een PGO is voor de meeste mensen nieuw. We zijn benieuwd naar uw verwachtingen en ervaringen met de PGO. Met de resultaten uit het onderzoek kunnen we PGO’s verbeteren. Daarmee draagt u bij aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg.
Lees meer...
Een zeer beperkte groep komt in aanmerking voor een derde coronavaccinatie. Het gaat om reumapatiënten die de medicatie rituximab voorgeschreven krijgen.
Lees meer...
Per september 2021 is Reumazorg ZWN, Zeeland, uitgebreid met reumatoloog Dr. Mignon Spiertz-van der Weijden.
Lees meer...
Op de website www.begineengoedgesprek.nl vinden patiënten en zorgverleners meer informatie, tips en andere hulpmiddelen over hoe samen te beslissen. Patiënten vinden er tips en hulpmiddelen bij de voorbereiding van een gesprek met een zorgverlener, maar ook handvatten voor tijdens en na het gesprek.
Lees meer...
Op donderdag 9 september 2021 zijn onze klinieken gesloten wegens personeelsdag. U kunt op deze dag niet terecht voor bloedprikken op een van onze locaties. We zijn wel telefonisch bereikbaar, ook voor spoedgevallen.
Lees meer...
Prof. Tom Huizinga en dr. Lotte van de Stadt, beide reumatoloog in het LUMC Leiden bespreken respectievelijk de Behandeling van vroege RA en de nieuwe inzichten in etiologie en behandeling van handosteoartritis. De 2 presentaties zijn onderdeel van het Jubileumsymposium van Reumazorg ZWN dat op 29 oktober 2020 heeft plaatsgevonden.
Lees meer...
Reumazorg ZWN wisselt als eerste zelfstandige kliniek in Nederland de Basisgegevensset Zorg uit met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) via het zogeheten MedMij Afsprakenstelsel. Met de inzet van een PGO zet RZWN een grote stap voorwaarts op het gebied van regie voor de patiënt en gezamenlijke besluitvorming. Dit past volledig bij de integrale aanpak van RZWN, dat vanuit elf specialistische reumacentra zorg en ondersteuning aan meer dan 11.000 patiënten biedt.
Lees meer...
Adviezen rondom reuma en COVID-19 vaccinatie
Lees meer...
Reumazorg ZWN gaat zorg leveren op Terschelling. Vanaf het voorjaar 2021 wordt een poli-spreekuur ongeveer 1 keer in het kwartaal gehouden. De continuïteit van zorg voor reumapatiënten op het Waddeneiland wordt hiermee gewaarborgd.
Lees meer...
Reumatoloog van Krugten blijft tot 1 april 2021 op de maandag spreekuur houden in Vlissingen. Vanaf 1 april 2021 houdt reumatoloog van Krugten spreekuur op de woensdag en vrijdag in Terneuzen.
Lees meer...
Sinds 1 februari is reumatoloog dr. A.E. Berden werkzaam op RZWN locatie Goes en Vlissingen. Zij stelt zich graag aan u voor.
Lees meer...
RZWN en Ergotherapie Mol hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend. De samenwerking bevordert de kwaliteit van zorg voor reumapatiënten in het dagelijks leven.
Lees meer...
1 december, 2020
Verzekerde zorg 2021
Hieronder ziet u de actuele stand van zaken van de afspraken tussen Reumazorg ZWN en de verschillende zorgverzekeraars. Met de onderstaande verzekeraars heeft Reumazorg ZWN ook voor 2021 een overeenkomst afgesloten.
Lees meer...
Als de zorg het toelaat, kunnen sommige afspraken met uw behandelaar ook telefonisch of via een videoverbinding worden gehouden. De reumatoloog beoordeelt of het in uw situatie mogelijk is om een consult telefonisch in te plannen. Het telefonisch consult voorkomt daarmee dat u op de polikliniek moet komen als dat niet nodig is.
Lees meer...
Zaterdag 24 oktober (10.00-11.00 uur) organiseert de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland een webinar over reuma en gezondheidsvaardigheden.
Lees meer...
Zaterdag 10 oktober (10:00-11:15 uur) organiseert de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland een webinar over de rechten en plichten van sollicitanten en werknemers met reuma.
Lees meer...
Sinds 1 oktober is reumatoloog B.J.M. Benner, MSc werkzaam op RZWN locatie in Roosendaal.
Lees meer...
Vanaf 1 oktober dragen alle patiënten, begeleiders, bezoekers en medewerkers van RZWN een mondkapje binnen de kliniek.  
Lees meer...
Op donderdagmiddag 29 oktober 2020 vindt in het Golden Tulip hotel in Zevenbergen het eerste lustrumsymposium plaats van Reumazorg ZWN.
Lees meer...
Sinds augustus 2020 is reumatoloog drs. Z.R.G. Sadloe-Chandoe werkzaam op locatie in Emmeloord en Lelystad.
Lees meer...
Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt, dus ook nu. Bezoekers kunnen erop vertrouwen dat we alle maatregelen hebben genomen voor een veilig bezoek aan RZWN.
Lees meer...
Met een paar honderd bezoekers kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde open dag. Vanaf 10.00 tot 15.00 uur konden de bezoekers zelf de voordelen zien van de specialistische reumazorg die RZWN en haar partners te bieden hebben.
Lees meer...
De open dag die locatie Goes op 16 maart organiseerde, kon rekenen op veel belangstelling. De bezoekers lieten zich uitgebreid informeren en konden deelnemen aan demonstraties en activiteiten.
Lees meer...
Een reumatische aandoening is meestal chronisch. Voor wie deze diagnose krijgt, kan het moeilijk zijn om te accepteren dat het leven verandert. De maatschappelijk reumaverpleegkundige van Reumazorg Zuid West Nederland ondersteunt de patiënt hierbij. “Deze integrale zorg is uniek in Nederland”, vertelt reumatoloog Josien Veris van Reumazorg Zuid West Nederland. “Onze overtuiging is dat je voor de beste zorg naar de hele mens moet kijken.”
Lees meer...
RZWN maakt gebruik van een nieuwe handscan. De HandScan is een nieuwe manier om bij mensen met reumatoïde artritis (RA) te meten hoe actief de reuma is. De scan brengt de ontstekingen in de handen en polsen in kaart en vertelt de arts daarmee hoe het staat met de ziekteactiviteit. Een scan duurt ongeveer drie minuten en meet door middel van (infra) roodlicht de doorbloeding van de handen.
Lees meer...
RZWN streeft naar het predicaat “TopZorg”. Om invulling te geven aan deze doelstelling zijn de reumatologen van het specialistische reumacentrum RZWN bijna twee jaar geleden gestart met het “one stop shop” model. Het one stop shop model is een trend binnen de Nederlandse gezondheidszorg waarbij patiënten met een duidelijk omschreven ziektebeeld een versneld diagnostisch traject aangeboden krijgen. Deze geoptimaliseerde diagnostisering kan op meerdere manieren plaatsvinden.
Lees meer...
Het specialistisch reumacentrum “Reumazorg Zuid West Nederland” (RZWN), heeft in nauwe samenwerking met InoCare BV, met zorgverzekeraar CZ als eerste een overeenkomst afgesloten voor de vergoeding van alle behandelingen voor het komende jaar 2017. RZWN is in 2015 gestart als specialistisch reumacentrum en heeft inmiddels haar deuren geopend op acht locaties met tien reumatologen. Verdere uitbreiding wordt niet uitgesloten. Vanuit haar specialisatie behandelt RZWN inmiddels 10.000 patiënten met reumatologische klachten.
Lees meer...
Op zaterdag 23 september bent u tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom op de Open Dag van Reumazorg Zuid West Nederland, locatie Roosendaal.
Lees meer...
De vergoeding voor fysiotherapie moet worden uitgebreid, vindt het Reumafonds. Zeker voor mensen met reumatische aandoeningen – naar schatting twee miljoen mensen – is het huidige gemiddelde aantal van tien behandelingen dat de zorgverzekering vergoedt te laag. Ze betalen soms honderden euro’s extra.
Lees meer...
Reumazorg Zuid West Nederland en AbbVie slaan de handen ineen om de reumazorg voor mensen in Zuid West Nederland nog beter te organiseren, op maat en volledig georganiseerd rondom de patiënt. Dinsdag 11 juli zetten Joop Harbers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) en Lennaert Rijken, General Manager van biofarmaceutisch bedrijf AbbVie, hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst.
Lees meer...
Het specialistisch reumacentrum RZWN start met avondspreekuren. Daarmee komen we tegemoet aan de drukke agenda’s van onze patiënten en hun naasten. Het grote voordeel van avondspreekuren is dat onze patiënten of de mensen die met hen meekomen geen vrij meer hoeven te nemen voor een bezoek aan onze poli.
Lees meer...

Titel nieuwsbericht 04

31-12-2020
Informatie voor patiënten Event que cum quas qui cus aperes autatust quae etur saerovit, ut prati dolupturia dolectur a pliciati dolorit vitias ad enitem ideruptates adigenis

Titel nieuwsbericht 03

31-12-2020
Informatie voor patiënten Event que cum quas qui cus aperes autatust quae etur saerovit, ut prati dolupturia dolectur a pliciati dolorit vitias ad enitem ideruptates adigenis

Titel nieuwsbericht 02

31-12-2020
Informatie voor patiënten Event que cum quas qui cus aperes autatust quae etur saerovit, ut prati dolupturia dolectur a pliciati dolorit vitias ad enitem ideruptates adigenis