Aanvullend vaccinatieadvies voor zeer beperkte groep reumapatiënten met rituximab medicatie

Aanvullend vaccinatieadvies voor zeer beperkte groep reumapatiënten met rituximab medicatie

Derde vaccinatie
Een zeer beperkte groep komt in aanmerking voor een derde coronavaccinatie. Het gaat om reumapatiënten die de medicatie rituximab voorgeschreven krijgen. Toediening van de derde dosis zal plaatsvinden bij de GGD. De patiënten ontvangen een oproep met een uitnodiging voor vaccinatie dit najaar via Reumazorg ZWN. Een exacte datum is nog onbekend. De verwachting is dat wij eind oktober meer informatie krijgen vanuit het RIVM. In de uitnodiging staat vermeld hoe u een afspraak kunt maken bij de GGD voor toediening van de derde dosis.

Dit advies, zoals 14 september ook is gemeld in de persconferentie van de minister, is tot stand gekomen in de RIVM werkgroep COVID vaccinatie bij immuungecompromitteerde patiënten. De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) participeert in deze werkgroep. De ontwikkelingen rond COVID-19 en het vaccinatiebeleid gaan snel. Indien het RIVM adviezen voor immuungecompromitteerde patiënten zal wijzigen zal de NVR dit zo spoedig mogelijk delen. Het advies van het RIVM is hier te vinden. Veel gestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op de website van het RIVM

Houd dit artikel in de gaten voor meer informatie.

Veelgestelde vragen
Door ReumaNederland, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR), een document opgesteld met veelgestelde vragen rondom de COVID-19 vaccinatie. Deze vindt u hier.

Schriftelijke verklaring reuma medicatie
Heeft u een schriftelijke bevestiging nodig waarin staat dat u gevaccineerd mag worden? Dan kunt u hier het formulier downloaden, invullen en printen.

15 september, 2021

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp

Arbeidsgerichte zorg voor reumapatiënten

RZWN richt zich sinds kort op arbeidsgerichte zorg tijdens het spreekuur. Het doel is mogelijke problemen op werkgebied signaleren en informatie bieden aan onze chronische (inflammatoire) patiëntengroep.