Avondspreekuren bij Reumazorg Zuid West Nederland

Avondspreekuren bij Reumazorg Zuid West Nederland

RZWN start met twee avondspreekuren per maand door dr. De Sonnaville. Deze vinden plaats op de twee hoofdlocaties in Goes en Roosendaal, waarbij Goes al op korte termijn uitbreidt naar één avondspreekuur per week.

Onze patiënten krijgen voortaan de keuze of zij in verband met werk ’s avonds of overdag willen komen. Nu al worden onze patiënten in verband met hun werk vaak in de vroege ochtend of aan het einde van de dag geholpen om zo de tijdsbelasting te minimaliseren.

Josien Veris, lid Raad van Bestuur en reumatoloog: “We willen kleinschalig beginnen, maar we verwachten dat deze dienstverlening zich gaat uitbreiden. Er lijkt onder patiënten beslist behoefte te zijn voor de mogelijkheid om ’s avonds naar de specialist te komen. Niet altijd per se voor zichzelf, maar soms ook omdat er dan makkelijker iemand met hen kan meekomen. Het voordeel voor RZWN is dat ons specialistisch centrum zelf de benodigde ondersteuning en middelen in huis heeft en niet meer, zoals in een ziekenhuis, afhankelijk is van een extern laboratorium en/of van radiologie.’’

De avondspreekuren van RZWN vormen geen uitbreiding van de capaciteit: “We verplaatsten spreekuren van de dag naar de avond. Hiermee spreiden we de drukte, met structureel minder wachttijd in de wachtkamer tot gevolg”, zegt Veris.

De avondspreekuren zijn onderdeel van het programma “Reumatologie in beweging” van
Reumazorg Zuid West Nederland. RZWN werkt continue aan vernieuwende zorg die de kwaliteit
van leven van patiënten in belangrijke mate verbetert.

15 mei, 2017

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp