(Geannuleerd) Nieuwe hardloopcursus van start in Roosendaal

(Geannuleerd) Nieuwe hardloopcursus van start in Roosendaal

Let op: de trainingscursus in Roosendaal is helaas geannuleerd. 

Hardlopen met reuma? Het kan! Na het succes van eerdere hardloopcursussen, gaat deze lente een nieuwe cursus van start in Roosendaal. Aanmelden is nog mogelijk!

Het Hardlopen met Reuma programma is een trainingscursus waarin de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van de looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. We streven ernaar dat de deelnemers na 12 weken 30 minuten achtereen in eigen tempo kunnen hardlopen. In het programma wordt ook ruim aandacht besteed aan techniek, sportschoeisel en –kleding.  De eerste groepen hebben het programma inmiddels met succes volbracht en hebben in 2019 meegedaan aan de 4 Engelse Mijl of 10 kilometer tijdens de Halve Marathon van Roosendaal. Een knappe prestatie!

Voor wie
De hardloopcursus is vooral bedoeld voor mensen met ontstekingsreuma. De trainingen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese en ernstige statiekafwijkingen.

Ondersteuning
De trainingen worden gegeven door hardlooptrainers van Thor, in samenwerking met Ronald van Broekhoven (fysiotherapeut) en Annelies Maas (reumaverpleegkundige van Reumazorg Zuid West Nederland). Zij zijn aanwezig om vragen te beantwoorden, uitleg te geven en mogelijke zorgen weg te nemen. Het trainingsprogramma kan voor elke deelnemer – individueel en op maat – worden aangepast.

Wanneer
De informatiebijeenkomst is gepland op 27 maart, 19:30 uur bij Thor (adres: Nispenseweg 5, 4707 RA Roosendaal). U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@reumazorgzwn.nl. Afhankelijk van het aantal deelnemers start de cursus in april.

Kosten
De cursus kost €85,00 euro. Aanmelden kan tot het moment van de eerste training.

Vragen
Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij:
Annelies Maas, reumaverpleegkundige RZWN via 085 0280 281 of via e-mailadres aanmelden@reumazorgzwn.nl.

11 februari, 2020

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp