Nieuwe hardloopcursussen van start in Goes, Zierikzee en Roosendaal

Nieuwe hardloopcursussen van start in Goes, Zierikzee en Roosendaal

Hardlopen met reuma? Het kan! Na het succes van de eerste hardloopcursus in Serooskerke, gaan deze lente nieuwe hardloopcursussen van start in Goes, Zierikzee en Roosendaal. Aanmelden kan tot het moment van de eerste training.

Het doel van de hardloopcursus is om na 12 weken trainen 30 minuten in eigen tempo te kunnen hardlopen. Er is aandacht voor looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. Er is één vaste groepstraining in de week, met daarnaast 1 of 2 huiswerktrainingen. De eerste groepen hebben het programma inmiddels met succes volbracht. In het programma wordt ook ruim aandacht besteed aan techniek, sportschoeisel en –kleding. Voorafgaand aan de training wordt een informatieavond georganiseerd.

Voor wie
De hardloopcursus is vooral bedoeld voor mensen met ontstekingsreuma. De trainingen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige artrose, een gewrichtsprothese en ernstige statiekafwijkingen.

Ondersteuning
De trainingen worden gegeven door trainers, zij worden ondersteund door een verpleegkundig specialist reumatologie i.o. van Reumazorg Zuid West Nederland die bij een aantal trainingen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden, uitleg te geven en mogelijke zorgen weg te nemen. Het trainingsprogramma kan voor elke deelnemer – individueel en op maat – worden aangepast.

Hardloopcursus in Zierikzee
De trainingen in Zierikzee worden gegeven door Erwin Schell, enthousiast (sport) fysiotherapeut en looptrainer vanuit Schell Fysiotherapie, Lange Nobelstraat 30, Zierikzee. Tel. 0111 413 947. De trainingen worden ondersteund door Anita van Westen, verpleegkundig specialist reumatologie i.o. van Reumazorg Zuid West Nederland.

Informatiebijeenkomst Zierikzee: 20 maart, 19:00 uur.
Start hardloopcursus Zierikzee: 27 maart, 19:00 uur.

Hardloopcursus in Goes
De trainingen in Goes worden gegeven door Jan-Willem Florie vanuit Mens & Beweging Fysiotherapie, van Dusseldorpstraat 30, 4461 LV Goes. Tel. 0113 213 715. De trainingen worden ondersteund door Anita van Westen, verpleegkundig specialist reumatologie i.o. van Reumazorg Zuid West Nederland.

Informatiebijeenkomst Goes: 2 april, 18:45 uur.
Start hardloopcursus Goes: 9 april, 18:45 uur.

Hardloopcursus in Roosendaal
De trainingen worden gegeven door hardlooptrainers van THOR, in samenwerking met Ronald van Broekhoven, fysiotherapeut en Annelies Maas , reumaverpleegkundige van Reumazorg Zuid West Nederland.

Start hardloopcursus: 15 februari.

Kosten
De cursus kost €85,00 euro. Aanmelden kan tot het moment van de eerste training.

Vragen
Voor informatie en aanmelden kunt u terecht bij:

  • Locatie Zierikzee: Erwin Schell fysiotherapeut/looptrainer erwin@schellfysiotherapie.nl
  • Locatie Goes: Jan-Willem Florie fysiotherapeut/looptrainer jan-willem@mensenbeweging.nl
  • Locatie Roosendaal: Annelies Maas, reumaverpleegkundige RZWN 085 0280 281
  • Website: www.hardlopenmetreuma.nl
7 maart, 2019

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp