Reumazorg Zuid West Nederland behaalt VIPP-doelstelling A1

Reumazorg Zuid West Nederland behaalt VIPP-doelstelling A1

RZWN heeft de A1 doelstelling van het VIPP-programma gehaald binnen de gestelde deadline voor zelfstandige klinieken van 1 oktober 2018. Dit betekent dat patiënten van RZWN voortaan een digitaal afschrift van hun eigen medische gegevens kunnen ontvangen.

Meer inzicht in eigen zorg
RZWN is deelnemer aan het VIPP-programma (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional). Dit programma heeft als doel gegevensuitwisseling met patiënten te optimaliseren zodat de patiënt meer inzicht krijgt in zijn zorg. Denk aan lab- of andere onderzoeksuitslagen, specialistenbrieven en medicatiegegevens. Zo kan de patiënt zich beter voorbereiden op het gesprek met de arts en is hij beter in staat om mee te denken en mee te beslissen tijdens het zorgtraject.

Belangrijke stap
De Raad van Bestuur van RZWN is blij met het positieve resultaat. Het behalen van de eerste module is een belangrijke stap in de aanloop naar het in gebruik nemen van het Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). In het PGO kan de patiënt alle medische gegevens bekijken, maar ook beheren, delen en zelf informatie toevoegen. Het PGO biedt een compleet dossier, waarin alle zorgverleners informatie kunnen delen met de patiënt en elkaar.

Over VIPP
Het VIPP-programma is bedoeld om te voldoen aan wetgeving die stelt dat uiterlijk in 2020 alle Nederlanders digitaal toegang moeten hebben tot hun medische gegevens. VIPP is ontwikkeld door ziekenhuiskoepel NVZ, in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In de miljoenennota van 2016 heeft VWS een bedrag van 105 miljoen euro gereserveerd voor het versnellingsprogramma (https://www.vipp-programma.nl/).

 

5 oktober, 2018

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp