Reumazorg Zuid West Nederland richt spreekuur in rond wensen reumapatiënt

Reumazorg Zuid West Nederland richt spreekuur in rond wensen reumapatiënt

Digitale intake maakt verschil
Patiënten participatie is een belangrijk onderwerp voor RZWN. Onlangs heeft het specialistisch reumabehandelcentrum aan de hand van diepte-interviews ervaringen van hun patiënten in kaart gebracht. Harbers: “Vragen die centraal stonden zijn onder meer wat verwachten onze patiënten van de behandeling, waar lopen ze tegenaan en hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de zorg nog beter aansluit bij hun behoeften? Het heeft geleid tot een aantal concrete verbetertrajecten waar we nu gezamenlijk mee aan de slag gaan. Een voorbeeld is het organiseren van een digitale intake bij Reumazorg Zuid West Nederland als aanvulling op de reguliere intake, zodat wij het spreekuur zo effectief mogelijk kunnen inrichten met voldoende aandacht voor het welbevinden van de patiënt.”

Samen het verschil maken
Een ander vlak waarop RZWN en AbbVie gaan samenwerken is het meten van behandeluitkomsten en ervaringen van reumapatiënten. Het vergaren en registreren van behandeluitkomsten is noodzakelijk om (nieuwe) inzichten te krijgen waarmee de patiëntenzorg aantoonbaar te verbeteren is. “Hoe completer het beeld van een patiënt, hoe meer zorg op maat uiteindelijk geleverd kan worden. Op nationaal en internationaal niveau hebben we hier al de nodige ervaring mee opgedaan. Deze nemen we mee in de samenwerking met Reumazorg Zuid West Nederland”, aldus Rijken.

Over Reumazorg Zuid West Nederland
Reumazorg Zuid West Nederland verleent niet alleen topzorg maar laat zien dat reumatologische zorg in Nederland nog beter kan: veilig, vriendelijk, gedegen, op maat en volledig georganiseerd rondom de patiënt. Persoonlijke benadering staat bij Reumazorg Zuid West Nederland hoog in het vaandel. Dat patiënten dit ook zo ervaren blijkt uit het feit dat zij een bezoek aan het specialistisch centrum waarderen met een 8,8 op het gebied van patiëntvriendelijkheid.
Reumazorg Zuid West Nederland heeft het “one stop shop principe” ingevoerd waardoor de zorglogisitiek aanzienlijk is verbeterd. Door poli en dagbehandeling op een aantal locaties samen te brengen, kunnen alle onderzoeken op één dag achter elkaar worden ingepland. De patiënt krijgt dezelfde dag de uitslag en / of een behandelplan. Zie www.reumazorgzwn.nl voor meer informatie.

Over AbbVie
AbbVie is een internationaal op onderzoek gericht biofarmaceutisch bedrijf. De missie van het bedrijf is om zijn expertise, toegewijde mensen en unieke innovatiekracht in te zetten om geavanceerde behandelingen te ontwikkelen en voor mensen toegankelijk te maken in vier primaire aandachtsgebieden: immunologie, oncologie, virologie en neurologie. In meer dan 75 landen zetten AbbVie medewerkers zich dagelijks in voor de ontwikkeling van zorgoplossingen voor mensen. Voor meer informatie over het bedrijf, zie www.abbvie.nl. Volg @abbvie op Twitter en onze carrière pagina’s Facebook of LinkedIn.

1 juni, 2017

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp