RZWN biedt patiënten inzage in en beheer over persoonlijke medische gegevens dankzij de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) RZWN biedt patiënten inzage in en beheer over persoonlij

RZWN biedt patiënten inzage in en beheer over persoonlijke medische gegevens dankzij de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) RZWN biedt patiënten inzage in en beheer over persoonlij

RZWN is live met haar ‘Persoonlijke Gezondheidsomgeving’ (PGO). Dit digitale platform geeft patiënten de mogelijkheid om hun gezondheidsgegevens in te zien en zelf aan de slag te gaan met hun gezondheid. Alle informatie van de kliniek kan via het PGO inzichtelijk worden gemaakt voor haar patiënten: van afspraken, behandeling, bloeduitslagen en medicatie. Op deze manier kunnen patiënten sneller en vollediger geïnformeerd worden.

Digitale regie dankzij PGO
De patiënt bepaalt met wie gegevens ge­deeld worden. Het biedt een compleet dossier, waarin alle zorgverleners, uiteenlopend van ziekenhuizen, behandelcentra, huisarts, paramedici tot apotheken, kunnen aansluiten en informatie kunnen delen met de patiënt en elkaar. Dit bevordert de samenwerking met en binnen RZWN. Patiënten krijgen de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in hun gezondheidsgegevens, wat hen kan ondersteu­nen in meer regie te voeren over hun omgang met hun gezondheid.

Behalve als verzamelplaats voor patiëntinformatie ziet RZWN het nieuwe PGO ook als een kwaliteitsinstrument waarmee uitkomsten, zoals de patiënt die ervaart kunnen worden gemeten en vastgelegd. Daarnaast biedt het ondersteuning voor reguliere spreekuren. Zowel de patiënt als de zorgverlener kunnen zich digitaal voorbereiden op het spreekuur, waardoor er in het consult meer tijd vrij komt voor begeleiding voor de patiënt.

Patiënts Know Best
RZWN heeft gekozen voor het PGO systeem van Patients Know Best (PKB). Het van oorsprong Britse PKB profileert zich als ’s werelds eerste patiënt-gestuurde elektronische medische dossier. Carepoint is de ICT-leverancier die het PKB in Nederland aanbiedt.

Vanaf 2020 is een elektronische inzage van het persoonlijk dossier een verplichting, een ontwikkeling waarin RZWN vooroploopt. Voor RZWN is het PGO van Patients Know Best (PKB) dan ook de beste toekomstbestendige oplossing. De patiënt staat centraal, behoudt de regie over zijn eigen leven en leeft zo prettig mogelijk ondanks de reumatische aandoening.

Meer informatie?
Bekijk meer informatie op onze website of deze flyer.

Registreren
Bent u patiënt bij RZWN en wilt u ook inzage in en beheer over uw medische gegevens? U kunt zich aanmelden via www.patientsknowbest.nl. In deze flyer kunt u lezen hoe u zich kunt registreren.

Heeft u hulp nodig bij het aanmelden of heeft u andere vragen over de werking van het PGO? U kunt hiervoor bellen naar de helpdesk van Carepoint via 085 0280 122.

7 april, 2020

Tag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Berichten over hetzelfde onderwerp