RZWN en Revant helpen samen chronische pijnpatiënten met nieuw consult ‘medisch specialistische revalidatie’ in Goes

RZWN en Revant helpen samen chronische pijnpatiënten met nieuw consult ‘medisch specialistische revalidatie’ in Goes

Door middel van een samenwerking zorgen RZWN en Revant ervoor dat mensen met chronische pijn van het bewegingsapparaat (zoals verspreide pijn/fibromyalgie, chronische nek- of rugpijn, en secundair pijnsyndroom bij een adequaat behandelde reumatische inflammatoire aandoening) passende zorg krijgen. Deze samenwerking biedt meer perspectief dan alleen een medische oplossing.

Chronische pijn komt veel voor onder de patiënten die bij RZWN onder behandeling zijn. Daarnaast worden regelmatig patiënten verwezen waarbij chronische verspreide pijn zonder onderliggende reumatologische inflammatoire oorzaak het geval blijkt te zijn. De negatieve impact op het functioneren en de kwaliteit van leven is groot bij deze patiëntencategorieën. Medische oplossingen zoals pijnmedicatie of anti-inflammatoire therapieën zijn vaak niet toereikend om hier verandering in te brengen, waardoor beperkingen in het dagelijks functioneren aanhouden.

Het duurt vaak lang voordat een diagnose wordt gesteld, en het gebrek aan perspectief na de diagnose kan het probleem verergeren. Het ontbreken van houvast en een duidelijk behandelplan kan zorgen voor herhaalde negatieve ervaringen met de gezondheidszorg.

Bij Revant kan een interdisciplinaire aanpak chronische pijnpatiënten verder helpen door de factoren die de pijn in stand houden aan te pakken, de impact op het functioneren te verminderen en de zelfredzaamheid te vergroten. Meerdere disciplines, waaronder psychologen, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en bewegingsagogen, zijn hierbij betrokken.
Werkwijze van de samenwerking Patiënten worden vanuit RZWN verwezen naar Revant voor een speciaal opgezet spreekuur op de locatie van RZWN in Goes. Een keer in de zes weken zullen er consulten medisch specialistische revalidatie worden gehouden. Naast deze consulten verzorgt de reumaverpleegkundige pijneducatie en uitleg over het ziektebeeld. Het revalidatieconsult richt zich op eventueel beïnvloedbare factoren, evaluatie van eerder doorlopen stappen en de trainbaarheid van de patiënt.

1 juli, 2024

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp