RZWN onderzoekt mogelijkheden voor continuïteit reumazorg regio Hardenberg per 1/1/2020

RZWN onderzoekt mogelijkheden voor continuïteit reumazorg regio Hardenberg per 1/1/2020

Na een langdurige en zeer vruchtbare samenwerking (bijna 2 jaar) tussen het specialistisch reumacentrum Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN)** en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, heeft de bestuursvoorzitter van het ziekenhuis besloten om de samenwerking met RZWN stop te zetten. Dit betekent dat per 1 januari 2020 de RZWN-reumatologen niet meer werkzaam zijn in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Dit betreuren wij zeer omdat er in Nederland  een groot tekort aan reumatologen is en er daardoor wachttijden kunnen ontstaan tot wel meer dan 6 maanden. De kans dat er binnen afzienbare tijd nieuwe kwalitatief goede reumatologen gevonden gaan worden in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis achten wij dan ook bijzonder klein.

De reumatologen willen de 2000 patiënten waar ze al jaren voor zorgen niet in de kou laten staan. Zij zijn op zoek naar mogelijkheden om de continuïteit van zorg te waarborgen. Met of zonder steun van de zorgverzekeraars, zullen de vertrouwde reumatologen in de regio Hardenberg werkzaam zijn.

Patiënten kunnen zo bij hen onder behandeling blijven, met korte wachttijden zoals u van hen gewend bent. Op dit moment wordt hiertoe huisvesting in Hardenberg gezocht. De locatie zal per 2 januari 2020 haar deuren openen.

** RZWN is een gespecialiseerd reumacentrum met veertien reumatologen die intensief samenwerken met verwijzers in de eerstelijnszorg. Daarnaast werkt RZWN nauw namen met diverse hoogleraren binnen academische ziekenhuizen en is daarmee altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen m.b.t. behandelingen en/of medicatie.

31 oktober, 2019

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp