RZWN sponsort lokale reumapatiëntenvereniging in Bergen op Zoom

RZWN sponsort lokale reumapatiëntenvereniging in Bergen op Zoom

Vanaf 2024 heeft Reumazorg ZWN een sponsoringsovereenkomst met de lokale reumapatiëntenvereniging in Bergen op Zoom. De vereniging geeft onder meer voorlichting, organiseert beweegactiviteiten en lotgenotencontact in de omgeving van de Reumazorg vestigingen.

Voorheen ontving de vereniging subsidie van ReumaNederland. Helaas heeft Reuma Nederland besloten om vanaf 2024 de subsidiekranen te sluiten, waardoor het moeilijker wordt om bijvoorbeeld beweegactiviteiten te blijven organiseren. Dankzij onze sponsoring blijft de vereniging echter in stand, waardoor zij hun belangrijke doelstellingen kunnen blijven nastreven. “Een van onze voornaamste doelen is om reumapatiënten van informatie te voorzien en hen de kans te geven om in groepsverband op hun eigen niveau te bewegen,” aldus Mary Verbogt, de voorzitter van de reumapatiëntenvereniging.
Al vele jaren onderhouden we nauw contact met de reumapatiëntenvereniging en verwijzen we regelmatig onze patiënten naar hen door. Onze sponsoring beoogt ook meer bewustzijn te creëren onder patiënten voor deelname aan beweegactiviteiten, wat een gezonde levensstijl bevordert en het contact tussen leden versterkt.

Volgens RZWN passen de beweegactiviteiten en gezondheid goed bij elkaar. Vorig jaar startte onze vestiging in Roosendaal met een uniek leefstijl- en preventiespreekuur. Hier krijgen patiënten leefstijladviezen, wordt aandacht besteed aan preventie van hart- en vaatziekten en wordt beoordeeld of er een verhoogd risico is op osteoporose. Ook vanuit dit spreekuur zullen we onze patiënten doorverwijzen naar de beweegprogramma’s van de reumapatiëntenvereniging. Het is belangrijk op te merken dat deze doorverwijzing niet beperkt is tot het leefstijl- en preventiespreekuur, maar voor alle patiënten geldt. Beweging blijft immers voor iedereen van essentieel belang.

5 april, 2024

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp