RZWN statement/boodschap naar aanleiding van berichtgeving aan derden

RZWN statement/boodschap naar aanleiding van berichtgeving aan derden

Zoals eerder aangekondigd heeft RZWN de samenwerking met het medisch specialistische bedrijf ZeeBra Reumatologie BV en met de enige nog actieve bestuurder F. Fodili reeds in februari 2024 beëindigd.

Deze voor de toekomst van RZWN noodzakelijke stappen hadden helaas enkele juridische procedures van de zijde van Fodili en ZeeBra voor RZWN tot gevolg, ten aanzien waarvan Fodili nu stelt dat deze nietig zouden zijn. De huidige berichtgeving van onze voormalige samenwerkingspartner moet dan ook in dat licht gezien worden en heeft uitsluitend als doel desinformatie te verspreiden en daarmee RZWN als organisatie en de bestuurders te beschadigen.

We hebben vanzelfsprekend geprobeerd de lopende geschillen via niet juridische weg op te lossen, maar dat bleek helaas niet mogelijk.

RZWN is een stabiele en financieel gezonde organisatie en om ook in de toekomst te kunnen blijven investeren en innoveren ten behoeve van onze patiënten, zetten we bewust in op verdere professionalisering en stroomlijning van onze bedrijfsvoering. En omdat we het belangrijk vinden zelf meer de regie te houden en minder uit te besteden, kijken we daarbij ook naar de samenwerking met derden.

Het medisch specialistische bedrijf ZeeBra Reumatologie BV detacheerde reumatologen die bij RZWN actief waren. Deze artsen zijn inmiddels aan boord bij RZWN zelf, waardoor de continuïteit en kwaliteit van de reumazorg voor onze patiënten zijn gewaarborgd. Patiënten die hun zorg hebben geuit over veranderingen en wisselingen in de organisatie kunnen wij dan ook geruststellen. Veranderingen zijn niet altijd te voorkomen en soms noodzakelijk en merkbaar. Maar het team reumatologen en medewerkers is op sterkte en de zorg voor onze patiënten staat bij hen altijd op de eerste plaats.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, zorgverzekeraars en andere stakeholders met wie wij samenwerken, zijn altijd geïnformeerd over de huidige gang van zaken en de stappen die wij zetten.

Voor vragen kunt u zich richten tot het directiesecretariaat, 085 – 0280278.

20 juli, 2024

Tag

Berichten over hetzelfde onderwerp