Vragen ten aanzien van coronavaccin

Vragen ten aanzien van coronavaccin

Advies
Het advies aan alle reumapatiënten is zich te laten vaccineren. Zodra u een uitnodiging krijgt, laat u dan direct vaccineren. Dit geldt ook als u biologicals gebruikt.

Het vaccinatieprogramma is vastgesteld door het RIVM. In de vaccinatiestrategie staat beschreven wie wanneer ingeënt kan worden, en ook met welk vaccin. Uw reumatoloog of zorgverlener heeft geen enkele invloed op wanneer of met welk vaccin u ingeënt wordt.

Wij begrijpen dat u graag wilt weten wanneer u aan de beurt bent voor uw vaccinatie. Helaas zijn wij afhankelijk van het vaccinatieplan van de overheid. Wij verzoeken u om geen contact op te nemen met de polikliniek of uw medisch specialist over de vaccinatie uitnodiging. Als u aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijgt u een uitnodiging via de post.

Ook na de coronavaccinatie blijven de standaard maatregelen van het RIVM gelden. Zorg dat u afstand blijft houden en een mondkapje op heeft binnen publieke locaties.
De RIVM vaccinatierichtlijnen bij reuma medicatie kunt u hier terugvinden: https://lci.rivm.nl/handleiding-covid-19-vaccinatie-van-immuungecompromitteerde-patienten

Veelgestelde vragen
Daarnaast is door ReumaNederland, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR), een document opgesteld met veelgestelde vragen rondom de COVID-19 vaccinatie. Deze vindt u hier.

Schriftelijke verklaring reuma medicatie
Heeft u een schriftelijke bevestiging nodig waarin staat dat u gevaccineerd mag worden? Dan kunt u hier het formulier downloaden, invullen en printen.

4 maart, 2021

Tag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Berichten over hetzelfde onderwerp