ZorgkaartNederland bevat nu ook wachttijden voor polikliniek reumatologie

ZorgkaartNederland bevat nu ook wachttijden voor polikliniek reumatologie

Op ZorgkaartNederland staan vanaf donderdag 12 augustus de wachttijden van alle ziekenhuizen en klinieken in Nederland. Door een nieuwe landelijke regeling over wachttijden die op 1 augustus in werking trad, zetten de Patiëntenfederatie en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de wachttijden op één plek bij elkaar. Zie bericht Skipr. 

Geen wachttijden voor RZWN locatie Roosendaal 

De toegankelijkheid voor reumatologie staat landelijk erg onder druk. Patiënten moeten gemiddeld ongeveer twee maanden wachten voordat ze in een ziekenhuis of zelfstandige kliniek worden behandeld. 

RZWN werkt met korte wachttijden. Juist voor reumapatiënten is bekend dat een snelle behandeling essentieel is om schade aan gewrichten te voorkomen en kwaliteit van leven te verbeteren.

Normaal gesproken zien we de patiënten binnen twee weken. In geval van een spoedverwijzing is altijd telefonisch overleg met de dienstdoende reumatoloog mogelijk. Na overleg kan een spoedpatiënt op alle locaties binnen 48 uur gezien worden.

We zijn trots dat wij onze patiënten (zeer) korte wachttijden kunnen aanbieden. In Roosendaal kunt u zelfs binnen 1 dag terecht.

Landelijke wachttijden voor reumatologie 

Hieronder vindt u de lijst met wachttijden tot een geplande afspraak bij de polikliniek reumatologie in Nederland. Alle RZWN locaties staan op deze lijst vermelden. Via een verwijzing van uw huisarts kunt u een afspraak bij ons maken.

https://www.zorgkaartnederland.nl/wachttijden/reumatologie-2

 

 

13 augustus, 2021

Tag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Berichten over hetzelfde onderwerp

Landelijke campagne Samen Beslissen van start

Op de website www.begineengoedgesprek.nl vinden patiënten en zorgverleners meer informatie, tips en andere hulpmiddelen over hoe samen te beslissen. Patiënten vinden er tips en hulpmiddelen bij de voorbereiding van een gesprek met een zorgverlener, maar ook handvatten voor tijdens en na het gesprek.