Vergoeding zorgverzekeraar

De zorg bij Reumazorg Zuid West Nederland wordt door zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering. Wilt u dit vragen aan uw verzekeraar? Dan kunt u de AGB-code van RZWN 22227356 doorgeven. Voor nieuwe patiënten is een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Jaarlijks worden nieuwe afspraken met zorgverzekeraars gemaakt.

Hieronder ziet u de actuele stand van zaken van de afspraken tussen Reumazorg Zuid West Nederland en de verschillende zorgverzekeraars. Met de onderstaande verzekeraars heeft Reumazorg Zuid West Nederland ook voor 2020 een overeenkomst afgesloten. Onze zorg wordt door hen volledig vergoed (behoudens het eigen risico):

  • CZ (waaronder tevens Delta Lloyd en OHRA vallen)
  • Multizorg VRZ ( waaronder tevens ASR, Ziektekostenverzekeringen, ONVZ, Eno, Zorg en Zekerheid, VVAA, PNO, Ditzo, de Amersfoortse, Salland, Energiek, HollandZorg, IAK, Aevitae en Caresco vallen)
  • DSW en Stad Holland
  • Menzis (waaronder tevens Azivo en Anderzorg vallen)
  • VGZ (waaronder tevens IZA, TRIAS, IZZ, UMC, SZVK, Zorgzaam, Univé, ZEKUR, Bewuzt, Plus vallen
  • Zilveren Kruis (waaronder tevens Avéro, De Friesland, FBTO, Interpolis, OZF, Pro Life en ZieZo vallen. (Let op, dit geldt niet voor de locaties Emmeloord, Lelystad, Urk en Lemmer. Gesprekken met Zilveren Kruis lopen daarvoor nog).
WETTELIJK EIGEN RISICO

In de Zorgverzekeringswet is het eigen risico voor 2019 vastgesteld op € 385. Dit betekent dat u, afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw basisverzekering, tenminste de eerste € 385 van uw zorgkosten in 2018 zelf dient te betalen. Het kan ook zijn dat u een hoger eigen risico heeft afgesloten, dan is het bedrag dat u  moet betalen hoger dan € 385. Dit bedrag is éénmalig, geldt voor alle basisverzekeringen en staat los van de medisch specialist waar u naartoe gaat. Indien de kosten van uw behandeling (of een deel daarvan) de eerste kosten zijn die u in 2018 maakt, zal uw zorgverzekeraar het eigen risico bij u in rekening brengen. De wijze en het moment waarop zorgverzekeringen deze rekening versturen verschilt per verzekeraar. Voor meer informatie over uw eigen risico kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

VRAGEN OVER ZORGKOSTEN

Heeft u vragen over zorgkosten? Bekijk dan de site van NZa met betrekking tot de zorgnota. Hier vindt u meer informatie en antwoorden op diverse vragen over zorgkosten.

TARIEVEN

Het passantentarief geldt indien u niet (binnen Nederland) verzekerd bent. Dit passantentarief is de totaalprijs voor de behandeling. Deze passantentarieven kunnen afwijken van prijzen die voor dezelfde behandelingen overeengekomen zijn met zorgverzekeraars.

Neem gerust contact op

Mocht u vragen hebben of wilt u uitgebreidere informatie, dan horen wij dit graag. Met plezier zijn we u van dienst. U kunt mailen via of bellen naar
Zeeland 085-028 02 80   -   West-Brabant 085-028 02 81   -   Zeeuws-Vlaanderen 085-028 02 82   -   Flevoland 085-028 02 84