Kwaliteit van Leven: wat betekent het voor u?

Kwaliteit van Leven: wat betekent het voor u?

Kwaliteit van Leven meten tijdens uw reuma behandeling
Reuma heeft vaak een grote impact op het dagelijkse leven. Wij vinden uw kwaliteit van leven erg belangrijk en tijdens uw afspraak praten wij hier ook over met u. Met behulp van een vragenlijst geven wij u alvast de mogelijkheid om informatie over uw kwaliteit van leven met ons te delen, zodat we tijdens uw afspraak hier gericht over kunnen praten.

Wat betekent dit voor u?
U ontvangt voortaan 2 tot 3 weken voor uw afspraak een e-mail van Reumazorg ZWN, met een link naar een vragenlijst. De antwoorden uit die vragenlijst zijn een handvat tijdens uw afspraak. De reumatoloog of de reumaverpleegkundige bespreekt tijdens uw afspraak de resultaten van de vragenlijst. Ze kijken samen met u wat de ziekte betekent voor u en of er een verandering in de behandeling nodig is om uw kwaliteit van leven te verbeteren.

Moet u verplicht de vragenlijst invullen?
Nee. U beslist zelf of u de vragenlijst wil invullen. Als u de vragenlijst niet (meer) wil invullen hoeft u niets te doen. U hoeft niet aan te geven waarom u de vragenlijst niet wil invullen.

Wat zijn de voordelen van het invullen van de vragenlijst?
Het voordeel van het invullen van de vragenlijst is dat u tijdens het consult makkelijker en sneller kan kijken naar wat uw ziekte betekent voor uw kwaliteit van leven, en dat u samen met uw reumatoloog kunt kijken naar eventuele extra ondersteuning waar dat mogelijk is.

Door het invullen van de vragenlijst kan de reumatoloog of reumaverpleegkundige zich sneller richten op onderwerpen die voor u belangrijk zijn.

Waarom meten wij uw kwaliteit van leven?
De behandeling van reuma is de afgelopen jaren sterk veranderd. Er zijn zowel betere medicijnen als veranderingen in de aanpak van de behandeling. Naast het meten van uw ziekteactiviteit kijken we samen met u ook steeds meer naar het effect van de ziekte op uw kwaliteit van leven. We streven daarbij naar een zo laag mogelijke ziekteactiviteit en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Door uw kwaliteit van leven standaard te meten en onderdeel te maken van het consult streeft Reumazorg ZWN ernaar het consult beter te richten op uw situatie.

Hoe werkt het? 

  • U ontvangt voortaan 2 tot 3 weken voor uw afspraak een e-mail van Reumazorg ZWN, met een link naar een vragenlijst. Wilt u de vragenlijst alstublieft binnen 1 week invullen? Let op: deze vragenlijst kan eventueel ook in uw map met ongewenste e-mail komen.
  • Het invullen van de vragenlijst duurt 10 tot 15 minuten.
  • Het invullen van de vragenlijsten is geheel vrijwillig.
  • Heeft u nog geen e-mailadres aan ons doorgegeven: neem gerust contact met ons op.

Afmelden?
Wilt u geen uitnodiging voor het invullen van de vragenlijst ontvangen? Geef dit aan tijdens uw afspraak of via de mail info@reumazorgzwn.nl. Dan zorgen wij ervoor dat u geen uitnodiging meer ontvangt.

dwa
30/01/2021

Tag

kwaliteit van leven
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Berichten over hetzelfde onderwerp