Onderzoek en innovaties
RZWN werkt actief aan zorgverbetering door innovatie. Het gaat daarbij om innovatieprojecten waarbij de inzet altijd de verbetering van de kwaliteit van zorg is. Het draait hierbij om innovatie, monitoring van data en patiëntgerichtheid. We brengen innovatie in de praktijk en kijken tijdens de looptijd naar de effecten op de kwaliteit van zorg. Lees hier meer over onze innovatieprojecten, achtergronden en doelstellingen.
Leefstijl Interventie en Preventie Poli
Recent onderzoek (Plants for Joints studie), uitgevoerd door dr. Walrabenstein en haar team, heeft laten zien dat een leefstijlprogramma gebaseerd op plantaardige voeding, voldoende beweging en aandacht voor stressvermindering een duidelijke verbetering gaf in de ziekteactiviteit van patiënten met reumatoïde artritis. Mede geïnspireerd door deze studie zijn we een leefstijl- en preventiespreekuur gestart.
Reuma en Arbeid
Mensen met chronische reumatische ziekten kunnen niet altijd meedoen in het arbeidsproces zoals ze zouden willen. RZWN richt zich op arbeidsgerichte zorg tijdens het spreekuur. Wij bieden informatie, signaleren en zoeken indien mogelijk samen met de patiënt naar oplossingen voor werkgerelateerde problemen.
RZWN deelt gezondheidsdata met LUMC voor onderzoek
RZWN is een unieke samenwerking gestart met het LUMC. Wat houdt het onderzoek in?
Kwaliteit van Leven
Reuma heeft vaak een grote impact op het dagelijkse leven. Wij vinden kwaliteit van leven erg belangrijk en tijdens de behandeling praten wij hier ook over met de patiënt.
Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)
Met de introductie van de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) zet RZWN een grote stap voorwaarts op het gebied van regie voor de patiënt en gezamenlijke besluitvorming.
Samen beslissen
Bij gezamenlijke besluitvorming draait het om een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgverlener. De betrokkenheid van beide partijen is noodzakelijk en beide partijen delen informatie met elkaar om gezamenlijk tot de best passende behandeling te komen.
Introductievragenlijst
RZWN realiseert met de introductievragenlijst een online module waarin patiënten voorafgaand aan hun eerste consult gegevens kunnen invullen over hun ziektegeschiedenis, medicatie gebruik en achtergrond.
Laaggeletterdheid
Het belangrijkste doel van het traject is laaggeletterde patiënten meer grip te geven op (de gevolgen van) hun ziekte en daarmee hun kansen op verbetering van hun gezondheid en gezondheidsvaardigheden te vergroten.
Dosisoptimalisatie
RZWN werkt met verschillende partners aan dosisoptimalisatie van biologicals. Het verlagen van het medicatieverbruik door maatwerk te bieden in de dosering verlaagt de zorgkosten en verbetert de directe gezondheid van de patiënt.