Informatie rondom coronavirus

Informatie rondom coronavirus

Advies ten aanzien van de Covid-19 vaccinatie

Het advies aan alle reumapatiënten is zich te laten vaccineren. Zodra u een uitnodiging krijgt, laat u dan direct vaccineren. Dit geldt ook als u biologicals gebruikt.

Het vaccinatieprogramma is vastgesteld door het RIVM. In de vaccinatiestrategie staat beschreven wie wanneer ingeënt kan worden, en ook met welk vaccin. Uw reumatoloog of zorgverlener heeft geen enkele invloed op wanneer of met welk vaccin u ingeënt wordt.

Wij begrijpen dat u graag wilt weten wanneer u aan de beurt bent voor uw vaccinatie. Helaas zijn wij afhankelijk van het vaccinatieplan van de overheid. Wij verzoeken u om geen contact op te nemen met de polikliniek of uw medisch specialist over de vaccinatie uitnodiging. Als u aan de beurt bent voor de prik tegen corona, dan krijgt u een uitnodiging via de post.

Ook na de coronavaccinatie blijven de standaard maatregelen van het RIVM gelden. Zorg dat u afstand blijft houden en een mondkapje op heeft binnen publieke locaties.

De RIVM vaccinatierichtlijnen bij reuma medicatie kunt u hier terugvinden: https://lci.rivm.nl/handleiding-covid-19-vaccinatie-van-immuungecompromitteerde-patienten

Veelgestelde vragen rondom de Covid-19 vaccinatie
Daarnaast is door ReumaNederland, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR), een document opgesteld met veelgestelde vragen rondom de COVID-19 vaccinatie. Deze vindt u hier.

Schriftelijke verklaring reuma medicatie
Heeft u een schriftelijke bevestiging nodig waarin staat dat u gevaccineerd mag worden? Dan kunt u hier het formulier downloaden, invullen en printen.


Informatie over uw poli-afspraak

Mondkapjes

Patiënten en medewerkers zijn per 26 juni 2021 niet verplicht een mondkapje te dragen. Het vrijwillig dragen van een mondmasker is toegestaan. Medewerkers en patiënten onderling houden 1,5 m afstand. Is het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk? Dan vragen wij u een mondkapje op te doen.

Uw poli-afspraak

RZWN houdt poliklinische afspraken waar mogelijk telefonisch. Minimaal een dag voor uw gemaakte afspraak wordt u geïnformeerd of uw afspraak wordt omgezet naar een telefonische afspraak. Indien u niets hoort, wordt u gewoon verwacht op locatie.

Controle afspraken
Om de verspreiding van het coronavirus in te perken, biedt RZWN waar mogelijk zorg op afstand met behoud van kwaliteit, door middel van telefonisch consulten en/of webcamconsulten. Adviezen over hoe om te gaan met de medicatie bij het krijgen van infectieuze klachten worden ook besproken.

Infuus afspraken gaan door op locatie.

Nieuwe patiënten
Nieuwe patiënten worden op korte termijn gezien op locatie (binnen 1-2 weken), zoals u van ons gewend bent. Mocht u klachten hebben die kunnen wijzen op het coronavirus, dan zullen we uw afspraak omzetten in een telefonische afspraak.

Op afspraak: bloedprikken locatie Vlissingen

Wilt u bloedprikken op onze locatie in Vlissingen? Bel s.v.p van te voren om een afspraak te maken (085 0280 280).

Bezoekersinformatie

De locaties van RZWN zijn veilig. Help mee om het veilig te houden. Volg de aanwijzingen van de medewerkers. In de klinieken nemen we diverse voorzorgmaatregelen om veilig te werken.

Kom niet naar onze kliniek als u de volgende klachten heeft:

  • Koorts (meer dan 38 graden), keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid/kortademigheid, buikpijn, diarree, reuk- of smaakverlies.

Kom ook niet naar onze kliniek als u:

  • U een huisgenoot heeft die klachten en koorts heeft of minder dan twee weken geleden klachten heeft gehad die wijzen op een mogelijke besmetting met het coronavirus.
  • U de afgelopen twee weken uit een oranje/ rood reisgebied bent gekomen.

Uitvraag naar uw gezondheid

Vanwege de veiligheid en de zorgvuldigheid vragen we op meerdere momenten naar uw gezondheid, bijvoorbeeld telefonisch tijdens het maken van een afspraak en bij binnenkomst in in de kliniek. Dit om na te gaan of u geen klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus.

Begeleiding bij uw bezoek

Kom alleen. Is dit niet mogelijk, dan mag u maximaal 1 begeleider meenemen. Mogelijk vragen wij uw begeleider om elders op u te wachten. Dit hangt af van de beschikbare ruimte in onze wacht- en spreekkamers.

Onze maatregelen op de locaties zijn:

  • Volg alstublieft de looproutes, en volg eventuele pijlen op de grond.
  • Houd alstublieft 1,5 meter afstand. Volgt u a.u.b. ook de andere aanwijzingen die wij geven om besmetting in de kliniek te voorkomen.

De zorg is veilig, ook nu. Bekijk het interview met reumatoloog Audrey Radix. 

Veelgestelde vragen

4 maart, 2021

Tag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Berichten over hetzelfde onderwerp